Aico Group vahvassa kasvussa, Samu Konttinen hallituksen jäseneksi

Aico Group Oy:n hallitus on tänään ehdottanut varsinaiselle yhtiökokoukselle Samu Konttisen valitsemista hallituksen uudeksi jäseneksi. Konttisella on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisten B2B-ohjelmistojen myyntikanavien rakentamisesta, johtamisesta sekä tietoturvasta. Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut useissa tehtävissä F-Secure Oyj:ssä, mistä viimeisimpänä yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2016–2020.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että Juho Lipsanen (puheenjohtaja), Dan Ahlstedt, Mikko Jääskeläinen, Hanna Viinikainen ja Tapani Varjas valitaan uudelleen hallitukseen.

Taloushallinnon kauden katkojen automaatioratkaisuilla valtava globaali kysyntä

Aico Group on Pohjois-Euroopan johtava suuryritysten taloushallinnon kauden katkojen automaatioratkaisujen toimittaja. Taloushallinnon automaatioratkaisujen markkinat ovat edelleen voimakkaassa kasvussa, koska suurimmalla osalla maailman 165 000 potentiaalisesta asiakkaasta ei ole käytössään mitään kauden katkojen automaatioratkaisua. Aico Groupille relevantin markkinan koon arvioidaan olevan 18,5 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Yhtiön ratkaisulla on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten korkea automaatioaste, reaaliaikainen integraatio taustajärjestelmien kanssa sekä mahdollisuus liittää ratkaisut useaan eri toiminnanohjausjärjestelmään.

Liikevaihdon kasvu 83 % tilikaudella 2020

Aico Group tarjoaa älykkäitä taloushallinnon automaatioratkaisuita, joiden avulla muun muassa tase-erittelyt, kauden katkojen tehtävät, muistiotositteet ja taloushallinnon toimeksiannot hoituvat aikaa säästäen ja kustannustehokkaasti. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Latviassa, ja sen ohjelmistoilla on kymmeniä tuhansia käyttäjiä yhteensä lähes sadassa maassa. Tilikaudella 2020 Aico Groupin liikevaihto kasvoi 83 prosenttia 3 miljoonaan euroon ja yhtiön käyttökate oli 0,5 miljoonaa euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Samu Konttisen Aico Group Oy:n hallitukseen. Samu tuo ainutlaatuisen käytännön kokemuksen B2B-ohjelmistojen kansainvälisten jakelukanavien ja kumppanuusverkkojen rakentamisesta. Aico on markkinoiden johtava aikaa ja kustannuksia säästävä taloushallinnon automaatioratkaisu, ja olemme iloisia saadessamme Samun osaamisen tietoturvasta, markkinoinnista ja johtamisesta tueksi Aicon toiminnan skaalaamiseen. Haluan kiittää hallituksen ja johdon puolesta hallituksen jättävää jäsentä Esa Korvenmaata hänen arvokkaasta panoksestaan Aicon menestykseen kansainvälisen kasvun käynnistysvaiheessa ”, hallituksen puheenjohtaja Juho Lipsanen sanoo.

”Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta liittyä Aico Groupin hallitukseen. Aico Groupin tiimi on kehittänyt todella edistyksellisen taloushallinnon automaatioratkaisun, jolla on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten reaaliaikainen integrointi ja kyvykkyys liittyä moneen eri toiminnanohjausjärjestelmään. Maailmanlaajuiset taloushallinnon katkojen automaatioratkaisujen markkinat ovat valtavat, ja Aicon ratkaisu vastaa asiakkaistarpeisiin erinomaisen hyvin. Aicolla on asiakkaanaan jo useita vaativia suuryrityksiä, ja Aicon voimakas kasvu on selkeä osoitus yhtiön potentiaalista”, kommentoi Samu Konttinen.

Lisätiedot:
Marko Voutilainen, toimitusjohtaja, marko.voutilainen@aico.ai, puh. 040 843 3290
Juho Lipsanen, puheenjohtaja, juho.lipsanen@gmail.com, puh. 040 706 6030