Juuri Partners rakentamaan Pohjoismaiden suurinta lemmikkien terveyteen keskittyvää verkkokauppaa – Alvar Pet ja Kivuton yhdistyvät

Suomalainen lemmikinomistajien suosikkiyritys, koiranruoan tilauspalvelustaan tunnettu Alvar Pet ja kotimainen Verkkokauppa Kivuton yhdistyvät ja muodostavat Pohjoismaiden suurimman lemmikkien terveyteen keskittyvän verkkokaupan. Uusi verkkokauppa tarjoaa lemmikinomistajille Suomessa ja muualla Pohjoismaissa erittäin laajan valikoiman eläinlääkärien kehittämiä kotimaisia tuotteita sekä lemmikkien tarpeisiin yksilöllisesti räätälöityjä ruokavalioita.

“Olemme innoissamme, että saamme yhdistää voimat ja osaamisen Kivuttoman kanssa. Kivuton on alkujaan eläinlääkäriasema, joten fokus lemmikin terveyteen on sen DNA:ssa. Yhdessä tarjoamme ainutlaatuista ravitsemusasiantuntijuutta ja laajimman valikoiman erikoisruokavalioita lemmikinomistajille, jotka haluavat panostaa lemmikkiensä yksilölliseen hyvinvointiin”, kertoo Ilari Haataja, Alvar Petin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Yrityksen strategiseksi kumppaniksi ja suurimmaksi omistajaksi tulee suomalainen pääomasijoittaja Juuri Partners. Juuri Partners on tunnettu sijoituksistaan yrittäjävetoisiin ja kunnianhimoisiin suomalaisiin kasvuyrityksiin.

“Olemme seuranneet tiiviisti lemmikkimarkkinan kehittymistä ja näemme mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia etenkin online-kanavassa. Yhdistäessämme lemmikkien hyvinvointiin nojaavaan vahvan brändin ja erikoisruokavaliovalikoimaan erikoistuneen verkkokaupan, luomme markkinaan uniikin lemmikkien terveyteen keskittyvän toimijan. Olemme innoissamme päästessämme tukemaan tätä hienoa kasvutarinaa yhdessä yrittäjien kanssa”, kertoo Juuri Partnersin osakas Anita Ojala.

”Juuren mukaantulo mahdollistaa näiden kahden toimijan yhdistymisen, mikä on erittäin tervetullutta suomalaisella lemmikkialalla. Yhteistyö on ollut erinomaista alusta alkaen ja jaamme näkemyksen yhtiön strategisesta kehittämisestä kohti Euroopan johtavaa lemmikkien hyvinvointiin ja vastuullisuuteen keskittyvää kokonaisuutta”, toteaa Haataja.

 

Lemmikkien premium-tuotteet kiinnostavat – kasvupotentiaali mittava

Maailmanlaajuisen lemmikkimarkkinan arvioidaan yltävän jopa yli 500 miljardin dollarin kokonaisarvoon vuoteen 2030 mennessä (Bloomberg, 2023). Lemmikkimarkkinoilla kysyntä yksilöllisesti räätälöidyille lemmikkien ruokavalioille on kasvanut merkittävästi myös Suomessa. Alvar Petin yli 100 000 koiraa kattavan tietokannan mukaan yli puolilla koirista on erityistarpeita, joihin omistajat hakevat ratkaisua ruokavalion kautta.

“Jokainen meistä haluaa parasta mahdollista hoitoa omille lemmikeillemme. Erityisesti huolenpidon yksilöllistyminen näkyy omistajien halussa panostaa lemmikkiensä terveyteen ja erityistarpeisiin ravinnon kautta. Alvar Petin tuotteet on kehitetty eläinlääkärimme johdolla, ja Kivuttoman valikoima erityisruokavalioita on maan laajin. Yhdessä luomme markkinaan uniikin lemmikkien terveyteen keskittyvän toimijan ja tuomme yksilölliset ja vastuulliset lemmikkien premium-ruoat entistä helpommin ja laajemmin lemmikinomistajien saataville,” Haataja kertoo.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Alvar Petistä on tullut yksi Euroopan nopeimmin kasvavista lemmikkialan kasvuyrityksistä. Yhdessä Alvar Pet ja Kivuton ovat saavuttaneet yli 10 miljoonan euron vuosimyynnin 60 prosentin vuosittaisella orgaanisella kasvuvauhdilla. Alvar Pet palvelee yli 40 000 lemmikkitaloutta ympäri Pohjoismaiden Suomessa, Ruotsissa sekä Tanskassa. Yrityksen tuotteet valmistetaan Pohjoismaissa tarjoten premium-koiranruokakategoriaan paikallisen ja vastuullisen vaihtoehdon.

 

Yhteystiedot

Ilari Haataja
Co-founder & CEO, Alvar Pet
ilari@alvarpet.com

Anita Ojala
Partner, Juuri Partners
anita.ojala@juuripartners.fi

 

Alvar Pet Oy 

Alvar Pet on suomalainen lemmikkialan kasvuyritys, joka tarjoaa koirille yksilöllisesti räätälöityjä ruokavalioita. Vuonna 2020 perustetun Alvar Petin tuotevalikoima on kehitetty terveellisyys, korkealaatuisuus ja kestävyys edellä, ja yrityksen missiona on minimoida koirien hiilitassunjälki. Alvar Petin erikoisosaamisena ovat lemmikkien tarpeisiin räätälöidyt yksilölliset ruokintasuunnitelmat, jotka kehitetään yrityksen eläinlääkärin ja Alvar Petin co-founderin Henna Söderholmin johdolla, yrityksen omaa laajaa datakantaa sekä koneoppimista hyödyntäen. www.alvarpet.com

 

Kivuttoman tarina lyhyesti

Joensuusta kotoisin oleva Kivuton sai alkunsa eläinlääkäriasemana. Kivuttoman yrittäjät, Heikki ja Kirsi Mäkimattila, huomasivat nopeasti sen, miten hankalasti saatavilla erikoisruokavaliot olivat – sekä eläinlääkärien että lemmikinomistajien näkökulmasta. Näin eläinlääkäriaseman rinnalle syntyi vuonna 2015 Kivuton-verkkokauppa. Eläinlääkäriasema Eläintohtori Kivuton jatkaa omana erillisenä yrityksenään yrityskaupan jälkeen. www.kivuton.fi

 

Juuri Partners Oy

Juuri Partners Oy:n 13 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. www.juuripartners.fi