Co-Engineering ja Anteplan yhdistyvät

Palveluita erityisesti vihreän energian ja teollisuuden tarpeisiin tarjoava Co-Engineering Oy on hankkinut insinööritoimisto Anteplan Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa molempien yhtiöiden palvelutarjontaa mekaniikan, sähkön ja automaation saralla. Yhtiöt jatkavat toimintaansa omilla erikoisalueillaan ja omien toimitusjohtajiensa johdolla.

Sami Kiviojan perheen enemmistöomistama Co-Engineering Oy on hankkinut 14.10.2022 Anteplan Oy:n koko osakekannan. Yritykset jatkavat toimintaansa omina yhtiöinään ja omilla nimillään – Co-Engineering Oy Sami Kiviojan ja Anteplan Oy Heikki Siukkolan tutulla johdolla. Yhtiöiden palvelut täydentävät toisiaan erinomaisesti niin maantieteellisesti, asiakaskunnallisesti kuin osaamisenkin osalta, eikä päällekkäisiä tehtäviä ole.

”Uskomme, että yritysjärjestely palvelee kaikkia osapuolia. Keskustelujen yhteydessä ilmeni, että jaamme vahvasti yhteisen arvomaailman: tärkein voimavaramme on motivoitunut ja suuresti arvostamamme henkilöstömme”, Kivioja ja Siukkola toteavat.

 Järjestely on osa Co-Engineeringin strategista kasvua:

”Vahvistamme kaupalla mekaniikkatarjontaamme ja pystymme tarjoamaan yhdessä Anteplanin kanssa laajempia palvelukokonaisuuksia. Tavoitteemme on jatkaa merkittävää kasvua myös orgaanisesti. Samalla haluamme olla yksi insinöörialan johtavista yrityksistä, ja tulla tunnetuksi yhtiönä, jossa arvostetaan ja kuunnellaan henkilöstöä aidosti.” Sami Kivioja sanoo.

”Järjestely kasvattaa vahvuutemme lähes 150 henkilöön. Pyrkimyksemme on kasvaa vuoden 2025 loppuun mennessä noin 250 henkilön kokoluokkaan.”


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Sami Kivioja, Co-Engineering Oy, +358 50 441 6210, sami.kivioja@co-engineering.fi
Toimitusjohtaja Heikki Siukkola, Anteplan Oy, +358 40 065 2840, heikki.siukkola@anteplan.fi


Co-Engineering Oy
on vuonna 2013 perustettu insinööritoimisto, jonka osaamisalaa ovat sähkö- ja automaatio alan ratkaisut ja palvelut. Yhtiö tarjoaa palveluita erityisesti vihreän energian ja teollisuuden tarpeisiin. Tyypillisiä suunnittelukohteita ovat sähköasemat, tuulivoimatuotanto sekä tuotannon ohjausjärjestelmät. Yhtiössä työskentelee noin 100 insinöörialan ammattilaista. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Vaasassa, pääkaupunkiseudulla, Tampereella sekä Ruotsin Östersundissa. Tilikaudella 1–12/2021 yhtiön liikevaihto oli noin 9 miljoonaa euroa. co-engineering.fi

Anteplan Oy on vuonna 1995 perustettu insinööritoimisto, jonka osaamisalaa ovat laitteistojen ja laitoksien mekaaninen suunnittelu, tuotekehitys sekä teknisen tuoteinformaation ratkaisut ja palvelut. Yhtiön asiakaskunta koostuu johtavista kone- ja laiteteollisuuden vientiyrityksistä sekä teollisuusyrityksistä. Anteplan Oy:n toimipisteet sijaitsevat Kouvolassa, Lahdessa, Tampereella, Kotkassa, Joensuussa ja Porissa. Yhtiön liikevaihto oli tilikauden päättyessä 03/2022 yhteensä noin 3 miljoonaa euroa. anteplan.fi