Co-Engineering osti Kotka Automationin

Erityisesti vihreän energian ja teollisuuden tarpeisiin palveluita tarjoava CoE Group on hankkinut 1.12.2023 insinööritoimisto Kotka Automation Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa CoE Groupin palvelutarjontaa mekaniikan, sähkön ja erityisesti automaation saralla sekä myös maantieteellisesti Kaakkois-Suomen alueella.

Yritysosto on osa CoE Groupin strategista kasvua:

”Vahvistamme kaupalla sähkö- ja automaatiosaamistamme. Tämän lisäksi asiakaspalvelutyö vahvistuu erityisesti Kaakkois-Suomessa. Tavoitteenamme on jatkaa merkittävää kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin. Haluamme olla yksi insinöörialan johtavista yrityksistä, ja tulla tunnetuksi yhtiönä, jossa arvostetaan ja kuunnellaan sekä henkilöstöä että asiakkaita”, Sami Kivioja kertoo.

”CoE Group tuntui juuri oikeanlaiselta “kodilta” Kotka Automationille heti ensimmäisistä keskusteluista lähiten. Osana CoE Groupia näemme paljon mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa Kotkassa. Tarkoituksena onkin rekrytoida lisää suunnitteluosaamista ja tarjota vahvasti paikallista palvelua asiakkaille. Groupin asiakas- ja työntekijälähtöinen lähestymistapa tuntui oikeantyyppiseltä meille”, kertoo Kotka Automationin toimitusjohtaja Matti Pesu.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Sami Kivioja, CoE Group
+358 50 441 6210
sami.kivioja@co-engineering.fi

CoE Group on kasvava suomalainen suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita erityisesti vihreän energian ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö koostuu Co-Engineering Oy:stä ja Anteplan Oy:stä. Co-Engineeringin osaamisalaa ovat sähkö- ja automaatioalan ratkaisut ja palvelut. Anteplanin osaamisalueeseen kuuluvat laitteistojen ja laitoksien mekaaninen suunnittelu, tuotekehitys sekä teknisen tuoteinformaation ratkaisut ja palvelut.
CoE Groupin asiakkaita ovat energia-, aurinko-, tuuli- ja vesivoima-alan sekä sähköjakelu- ja prosessiteollisuuden yritykset sekä johtavat kone- ja laiteteollisuuden vientiyritykset ja teollisuusyritykset. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat yhdeksällä eri paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsin Östersundissa.

Kotka Automation Oy on vuonna 1994 perustettu insinööritoimisto, jonka osaamisalaa ovat automaation esi- ja perussuunnittelu, automaation sovellussuunnittelu, automaation kenttäsuunnittelu, suunnittelun valvonta, asennusten ja toimitusten valvonta sekä testaus ja käyttöönotto sekä myös kokonaistoimitukset yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhtiön asiakaskunta koostuu seuraavien alojen yrityksistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin: paperi- ja puumassa, kemia- ja petrokemia, rakennusaine- ja elintarviketeollisuus sekä vesihuolto. Yhtiön toimipiste sijaitsee Kotkassa.