Jan Vapaavuori ja Jukka-Pekka Särkkä Omnigym Oy:n hallituksen jäseniksi

Patentoituja ulkoliikuntalaitteita sekä digitaalista käyttäjäseurantapalvelua tarjoava Omnigym Oy vahvistaa hallitustaan hakeakseen entistä vahvempaa kansainvälistä kasvua. Hallituksen jäseniksi on nimitetty Jan Vapaavuori ja Jukka-Pekka Särkkä, joilla on vahvaa kokemusta muun muassa kaupunkisuunnittelusta sekä liikuntalaitteiden ja terveysteknologian viennistä.

Omnigymin ulkoliikuntalaitteet ja seurantapalvelu ovat globaalistikin ainutlaatuisia: kuormituksen säätö, tutkitusti biomekaanisesti tehokkaat ja korkealaatuiset ulkoliikuntalaitteet sekä digitaaliset käyttäjäseurantatiedot ovat saaneet käyttäjien laajan hyväksynnän Suomessa ja ulkomailla. Suomessa yhtiön ulkoliikuntalaitteita myydään David-brändillä.

Lähes puolet liikevaihdosta viennistä

Omnigymin liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden ajan keskimäärin 63 % vuodessa, ja vuonna 2021 liikevaihdosta noin 45 % tuli viennistä. Yhtiön laitteita on tähän mennessä asennettu kahdeksaan Euroopan maahan ja yli 230 kohteeseen. Vuosi 2021 oli läpimurto viennin osalta ja kansainvälisen kasvun uskotaan olevan voimakasta myös vuonna 2022.

Hallituksen jäseninä 11.1.2022. aloittaneet Jan Vapaavuori ja Jukka-Pekka Särkkä tulevat tukemaan Omnigymin ulkokuntosalien vaikuttavuustyötä, viennin kiihdyttämistä sekä tehokkaiden liikuntapaikkojen tarjonnan laajentamista mahdollisimman monen käyttäjän ulottuville. Jan Vapaavuoren yhteiskunnallinen osaaminen sekä kiinnostus ihmisten hyvinvointipalvelujen kehittämiseen ja urheilun ja kuntoilun edistäminen kaikissa tilanteissa ovat varsin yhteneväisiä Omnigymin tavoitteiden kanssa. Jukka-Pekka Särkkä on toiminut koko työuransa kansainvälisissä vientitehtävissä Euroopassa ja USA:ssa urheiluvälineiden sekä korkeateknologialaitteiden parissa, mikä tukee Omnigymin tavoitteellista kansainvälistä kasvua.

”Liikunnan ja urheilun merkityksen kohotessa maailmalla vahvasti kasvaa myös tarve erityisesti matalan kynnyksen yleisölle avoinna oleville liikuntavälineille ja -mahdollisuuksille. Omnigymin korkealaatuiset ja kestävät suomalaiseen innovaatioon perustuvat tuotteet edistävät kansanterveyttä ja ovat lisäksi erittäin potentiaalinen menestyvä vientituote. Olen erittäin innostunut mahdollisuudesta päästä mukaan kehittämään tätä hienoa tarinaa edelleen”, Jan Vapaavuori sanoo.

”Omnigymin ulkoliikuntalaitteet jatkavat pitkää suomalaista terveys- ja liikuntateknologian kansainvälistä liiketoimintaa. Ulkona raikkaassa ilmassa tapahtuva lihasvoimaharjoittelu parantaa toimintakykyä, edistää terveyttä ja ennaltaehkäisee eri ikäryhmien terveysongelmia. Kehittyneiden maiden sote-ongelmat ovat kasvussa. Erityisesti nyt, covid-19 aikana, ulkona terveysturvallisesti tapahtuva lihasvoimaharjoitteluun tarkoitetut ratkaisut ovat entistä kysytympiä. Tämä tilanne tarjoaa Omnigymille ainutlaatuisen kasvumahdollisuuden. On hienoa päästä mukaan kehittämään kasvavaa liiketoimintaa”, sanoo Jukka-Pekka Särkkä.

”On mahtavaa saada Omnigymin hallitukseen Vapaavuoren ja Särkän pitkä kokemus ja osaaminen sekä erityisesti intohimoinen suhtautuminen liikuntaan ja ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen”, toteaa Omnigymin hallituksen puheenjohtaja Samuli Sipilä.

Yhteydenotot

Omnigym Oy hallituksen puheenjohtaja Samuli Sipilä, puh.: +358 40 7711764, samuli.sipila@juuripartners.fi

Omnigym Oy
Mitä jos voisimme siirtää kuntosaliharjoittelun ulos, ilman että harjoituksen laadusta tarvitsisi tinkiä? Missionamme on lisätä ihmisten fyysistä aktiivisuutta ja mahdollistaa laadukas ja kokonaisvaltainen treenikokemus tasavertaisesti kaikille. Vuodesta 2015 lähtien Omnigymin kotimaiset David-laitteet ovat kasvattaneet suosiotaan kuntien tarjoamilla ulkokuntosaleilla. Ainutlaatuisen laitteista tekevät helposti säädettävä painoyksikkö sekä huolellinen biomekaaninen suunnittelu. Ne mahdollistavat tehokkaan, progressiivisen ja turvallisen harjoittelun aloittelijasta urheilijaan. Tuoteperheeseen kuuluu 10 laitetta ja uusia laitteita tuodaan valikoimaan säännöllisesti. Uskommekin jatkuvaan kehitykseen ja tutkimukseen. Siksi tiedämme, että 90 % käyttäjistä pitää laitteitamme saman tasoisina tai parempina kuin perinteiset sisäkuntosalilaitteet.

Omnigymin David-laitteita löytyy tällä hetkellä yli 230 kuntien ylläpitämillä ulkoliikuntapaikalla eri puolella Suomea sekä yli 60 pisteessä ympäri Eurooppaa kuten Ruotsi, Norja, Viro, Latvia, Saksa, Espanja ja Hollanti.