Juuri Partners irtautuu siivousyhtiö N-Cleanista

Juuri Partners Oy on yhdessä muiden omistajien kanssa sopinut myyvänsä omistuksensa siivousyhtiö N-Clean Oy:stä ruotsalaiselle MIAB Ab:lle. N-Cleanin nykyinen omistajaperhe jää yhtiön vähemmistöosakkaaksi 40 % osuudella. Yrityskauppa on vuonna 2015 perustetun Juuri Partnersin ensimmäinen irtautuminen. Rahasto omisti N-Cleanista 33 %.

Juuri Partners myy omistuksensa siivousyhtiö N-Cleanista ruotsalaiselle MIAB Ab:lle. Myyjinä kaupassa ovat Juuri Rahasto I Ky, N-Cleanin varatoimitusjohtaja Suvi Kuusisto, hallituksen jäsen Aarne Hallama sekä Nurmen perhe. Nurmen perheelle jää vähemmistöosakkuus yhtiöstä. Toiminta Suomessa jatkuu kaupan jälkeen ennallaan, eikä se aiheuta muutoksia henkilöstölle tai asiakkaille.

MIAB Ab on Ruotsin suurin yksityinen kiinteistöpalvelu- ja siivousyhtiö. Vuonna 1979 toimintansa aloittanut perheyhtiö tarjoaa kiinteistöpalveluita Ruotsissa maanlaajuisesti ja on erikoistunut tuottamaan ratkaisuja eri toimialojen erityistarpeisiin. Yhtiön liikevaihto on noin 550 miljoonaa kruunua ja se työllistää noin 1 500 henkilöä.

N-Clean on kasvanut perinteistä toimialaa edustavaksi yritykseksi poikkeuksellista tahtia. Yhtiön liikevaihto on kasvanut Juuri Partnersin omistuskauden aikana 24 miljoonasta eurosta yli 40 miljoonaan euroon. Samalla Juuri Partners on tarjonnut vahvaa strategista taustatukea N-Cleanille. Erinomaisesti toteutuneeseen kasvustrategiaan on kuulunut muun muassa laajentuminen Ruotsin hotellisiivousmarkkinalle sekä nousu toimitilasiivouksen merkittäväksi toimijaksi Suomessa.

”Juuri Partners on mahdollistanut nopean kasvumme, ja yhteistyö on ollut välitöntä ja toimivaa”, sanoo N-Cleanin toimitusjohtaja Rauno Nurmi. ”Ruotsin markkinalla aiemmin tuntemattomat kokonaisuudessaan ulkoistetut hotellisiivouspalvelut ovat vientituote, josta voimme olla ylpeitä.”

”Olen iloinen, että löysimme hyvän kumppanin jatkamaan N-Cleanin kasvua Ruotsin markkinalla”, sanoo partner Anita Ojala Juuri Partners Oy:stä. ”Samalla haluan kiittää huikeita yrittäjiä Raunoa, Helenaa ja Suvia sekä kaikkia kahta tuhatta N-Cleanilaista upeasta kasvuloikasta ja loistavasta tekemisen kulttuurista N-Cleanissa.”

Järjestely on Juuri Partnersin ensimmäinen irtautuminen. N-Cleanin yrittäjien ja johdon voimakas sitoutuminen yhdessä laaditun liiketoimintasuunnitelman toteuttamiseen mahdollisti irtautumisen jo kahden ja puolen vuoden omistusajan jälkeen. Vakiintuneita ja kannattavia pk-yrityksiä rahoittava suomalainen pääomasijoitusrahasto tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus.

 

Lisätiedot:

Anita Ojala, partner, Juuri Partners Oy, puh. 040 826 2085, anita.ojala@juuripartners.fi

Rauno Nurmi, toimitusjohtaja, N-Clean Oy, puh. 040 730 1563, rauno.nurmi@nclean.fi

Paavo Nerg, omistaja, MIAB Ab puh. +46 70 521 78 50, paavo.nerg@miabab.se

 

N-Clean Oy

N-Clean Oy on suomalainen siivouspalveluyritys, joka palvelee valtakunnallisesti Suomessa sekä Tukholman ja Åren alueilla Ruotsissa. N-Clean Oy on perustettu vuonna 2004, ja sen tytäryhtiö on toiminut Ruotsissa vuodesta 2011. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 36 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 2 000 siivousalan ammattilaista. www.nclean.fi

 

MIAB Ab

MIAB-konserni on Ruotsin suurin yksityisomistuksessa oleva kiinteistöpalveluyritys. Vahvasti kasvuhakuisen konsernin liikevaihto on tällä hetkellä 550 miljoonaa Ruotsin kruunua ja sillä on 1 500 työntekijää. Yhtiöllä on toimistot Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Helsingborgissa, Södertäljessä, Nyköpingissä, Norrköpingissä ja Linköpingissä. www.miabab.se

 

Juuri Partners Oy
Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Rahastoa hallinnoi Juuri Partners Oy. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. www.juuripartners.fi