Juuri Partners irtautuu Suomen johtavasta sähkökeskusmekaniikan valmistajasta Finelcompista

KAMIC Group AB on ostanut suomalaisen Finelcomp Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa ovat Juuri Partners sekä yhtiön toimiva johto ja muita avainhenkilöitä.

Ruotsalaisomistukseen siirtyvä Finelcomp Oy on Suomen johtava sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointiratkaisujen valmistaja. Sähkökeskusmekaniikan lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen ohutlevyosien sopimusvalmistusta. Vuonna 1988 perustettu Finelcomp toimii Outokummussa, missä se työllistää noin 100 henkilöä. Vahvassa kasvuvauhdissa olevan yhtiön tämänvuotinen liikevaihto tulee olemaan noin 22 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin 30 % kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Kaupan myötä yhtiöstä tulee osa merkittävää teknologiakonsernia. KAMIC Group on yksityisomisteinen konserni, joka ostaa, omistaa ja kehittää teollisuuden teknologiayrityksiä valituilla markkina-alueilla. Yhtymään kuuluu noin 40 kaupan ja valmistuksen alalla toimivaa yritystä ja sen palveluksessa on noin 1 500 työntekijää 14 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Finelcomp toimii jatkossa KAMIC Groupin Installation -liiketoiminta-alueeseen kuuluvana itsenäisenä yrityksenä.

– Meille oli tärkeää löytää Finelcompille omistaja, jonka kyydissä sen vahva menestystarina voi jatkua. On ollut hienoa olla mukana mahdollistamassa yhtiön kasvua ja kehitystä. Yhteistyö johdon kanssa on ollut äärimmäisen hedelmällistä, sanoo Juuri Partnersin osakas Markus Einiö.

– Juuri Partnersin toiminta perustuu aktiiviseen kehitys- ja arvonluontityöhön, ja tässä onnistuttiin hyvin. Tärkeimpänä saavutuksenamme pidän sitä, että saimme rakennettua tuotekehitykseen ja tuotantoon keskittyneeseen yhtiöön myyntiorientoituneen kulttuurin, mikä sysäsi yhtiössä vahvan kasvun liikkeelle. Myös investoinnit tuotantoon, sekä avaukset Keski-Euroopan markkinoilla kantavat nyt hedelmää.

KAMIC Group toivottaa Finelcompin lämpimästi tervetulleeksi yritysperheeseensä:

– Finelcompissa on tehty erittäin hyvää työtä. Markkinajohtajan ansaittu asema on saavutettu pitkäjänteisellä asiakastyöllä sekä johdonmukaisella ja hyvällä tuotekehityksellä. Näemme yhtiön vahvana täydentäjänä koteloidun sähkötekniikan tarjoomaamme, ja toivotamme yrityksen ja sen työntekijät lämpimästi tervetulleiksi KAMIC-perheeseen, sanoo KAMIC Groupin toimitusjohtaja Fredrik Celsing.

– KAMIC Groupista saamme vakaan, sitoutuneen ja pitkäjänteisen omistajan, joka pystyy tarjoamaan sekä arvokkaan verkoston että osaamista ja työkaluja jatkuvaan liiketoiminnan kehittämiseen. Tällainen ympäristö tuntuu Finelcompille juuri sopivalta, iloitsee Finelcompin toimitusjohtaja Sami Heikkinen.

 

Lisätiedot:

Markus Einiö, partner, Juuri Partners, +358 50 594 6363, markus.einio@juuripartners.fi
Sami Heikkinen, toimitusjohtaja, Finelcomp Oy, +358 40 147 1177, sami.heikkinen@finelcomp.fi
Håkan Lundgren, yrityskehitys- ja viestintäjohtaja, KAMIC Group, +46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren@kamicgroup.com
 

KAMIC Group AB
KAMIC Group on Ruotsissa toimiva yksityinen konserni, jonka yhteinen tavoite on olla johtava teknisten tuotteiden ja palveluiden toimittaja useilla valituilla markkina-alueilla. Konserniin kuuluu noin 40 yritystä, joilla on omat toimipaikat noin 14 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin vuosiliikevaihto on noin 3,3 miljardia kruunua ja siinä työskentelee noin 1 500 henkilöä. Tärkeimpiä asiakassegmenttejä ovat tietoliikenteen, teollisuusautomaation, hyötyajoneuvojen, maanpuolustuksen, tietojärjestelmien ja uusiutuvan energian valmistajat ja toimittajat sekä sähköasentajat ja rakennusliikkeet. www.kamicgroup.com

Finelcomp Oy
Finelcomp Oy on Suomen johtava sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointiratkaisujen valmistaja. Sähkökeskusmekaniikan lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista ja kilpailukykyistä ohutlevyosien sopimusvalmistusta. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin  17 miljoonaa euroa. Outokummussa toimiva yritys on perustettu vuonna 1988. finelcomp.fi

Juuri Partners Oy
Juuri Partners Oy:n 12 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. juuripartners.fi