Juuri Partners irtautuu Vitality and -konsernista

Bertil’s Health Oy:sta ja Makrobios Oy:sta rakentuvan Vitality and -konsernin koko osakekanta siirtyy ruotsalaiselle pörssiyhtiölle Midsona Ab:lle.

 Vitality and -konsernin koko osakekanta siirtyy ruotsalaisen Midsona Ab:n omistukseen 20.8.2021 allekirjoitetulla kaupalla ja sen odotetaan toteutuvan 1.10.2021. Myyjinä kaupassa ovat Vitality and -konsernin toimitusjohtaja Kim Pomoell, Juuri Rahasto I Ky sekä muut avainhenkilöt. Johto ja henkilökunta jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Midsona on Tukholman pörssin päälistalla (Nasdaq OMX Stockholm) listattu Pohjoismaiden johtava luomu- ja terveystuotteiden valmistaja. Konsernissa työskentelee Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Suomessa yhteensä n. 800 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 370 miljoonaa euroa. Suomessa yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Tri Tolonen, Urtekram, Friggs ja Naturdiet. Lisäksi yhtiö edustaa tuotesarjoja kuten Compeed, Salus ja Yogi.

Vitality and -konserniin kuuluvat yhtiöt Bertil’s Health Oy ja Makrobios Oy ovat tehneet viime vuosina merkittävän kasvuloikan. Konsernin liikevaihto on kasvanut Kim Pomoellin ja Juuri Partnersin omistuskauden aikana 8,5 miljoonasta eurosta yli 13,9 miljoonaan euroon, kannattavuuden parantuessa merkittävästi. Erinomaisesti toteutuneessa kasvustrategiassa on panostettu erityisesti omien tuotemerkkien kehittämiseen, myynnin ja logistiikan modernisointiin sekä jakelutiestrategian kirkastamiseen.

– Midsona tulee tarjoamaan yhtiöllemme ensiluokkaisen kodin pohjoismaisen hyvinvointiliiketoiminnan ytimessä ja on siten luonteva, kansainväliset operaatiot mahdollistava kehitysaskel. Viime vuosien aikana tekemämme kehitysloikka ei olisi ollut mahdollinen ilman Juuri Partnersin monipuolista tukea ja hedelmällistä yhteistyötä sukupolvenvaihdoksessa, sanoo Vitality and -konsernin toimitusjohtaja Kim Pomoell.

– Konserni on erinomaisessa kunnossa ja yhtiöissä on otettu huomattavia kehitysaskelia viemällä johtaminen kokonaan uudelle tasolle. Johto on saanut aikaiseksi suuria parannuksia niin prosessien, myynnin kuin tuotevalikoimankin kehittämisessä, ja kokonaisuus on nyt valmis kansainvälisille pelikentille, sanoo Juuri Partnersin perustajaosakas Markus Einiö.

Midsona lujittaa kaupalla pohjoismaista johtoasemaansa.

– Vitality and -konsernilla on Bertil’s Healthin ja Makrobioksen kautta vahva asema Suomen terveystuotemarkkinalla. Käyttämällä nykyistä alustaamme näemme mahdollisuuden luoda vankka organisaation, jolla on vahva asema niin päivittäistavarakaupassa kuin myös apteekeissa ja terveystuotekaupoissa Suomessa, sanoo Midsona-konsernin toimitusjohtaja Peter Åsberg.

Juuri Partners on vakiintuneita ja kannattavia pk-yrityksiä rahoittava suomalainen pääomasijoitusyhtiö. Juuri tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus.

 

Lisätiedot:

Markus Einiö, osakas, Juuri Partners, puh. +358 50 594 6363, markus.einio@juuripartners.fi
Kim Pomoell, toimitusjohtaja, Bertil’s Health Oy, puh. +358 400 855 013, kim.pomoell@bertils.fi

Vitality and Oy

Vitality and Oy -konserni koostuu terveystuotteiden kehittäjänä ja valmistajana tunnetusta Bertil’s Health Oy:sta ja hyvinvointitukku Makrobios Oy:sta. Bertil’s healthin portfolioon kuuluu lippulaivasarja bertil’sin lisäksi lukuisia tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Omega 7 -tyrniöljytuotteet, Carmolis, Kyolic, Membrasin, Karpalact ja Rikas. Makrobios Oy:n oman lisäravinnesarjan Makrobios Healthin ja luomulaatuisten elintarvikkeiden lisäksi portfoliossa on lukuisia tunnettuja tuotemerkkejä kuten Ecover, Pukka ja Le Pain des Fleurs. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 13,9 miljoonaa euroa.

Midsona Ab

Midsona kehittää ja markkinoi vahvoja tuotemerkkejä terveyden ja hyvinvoinnin alueilla. Yhtiön tuotteet auttavat ihmisiä elämään terveellisempää ja kestävämpää elämää. Midsona on noteerattu Tukholman pörssin NASDAQ OMX Mid. Cap. -listalla. www.midsona.com/fi.

Juuri Partners Oy

Juuri Partners Oy:n 12 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. www.juuripartners.fi