Juuri Partners sijoittaa digitaalisen headhuntingin edelläkävijään Jobillaan

Juuri Partners on tehnyt sijoituksen digitaliseen headhuntingiin erikoistuneeseen teknologiayhtiö Jobillaan. Jo vahvan kansainvälisen jalansijan saanut kasvuyhtiö mullistaa rekrytointia niin yritysten kuin työnhakijoidenkin näkökulmasta.

Juuri Partners on tehnyt merkittävän sijoituksen digitaaliseen headhuntingiin erikoistuneeseen teknologiayhtiöön Jobillaan tukeakseen yhtiön voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä. Yhteensä 8,25 miljoonan euron rahoituskierroksen toisena johtavana sijoittajana toimii Trind VC. Rahoituksesta 7 miljoonaa koostuu pääomasijoituksista ja loput 1,25 miljoonaa Business Finlandin lainoista.

Jobillan missiona on rakentaa mahdollisimman automatisoitu ja tehokas rekrytointiprosessi. Samalla se muovaa työmarkkinaa poistamalla rekrytoinnin sattumanvaraisuutta, vinoumia ja kohtaamisongelmia sekä yhdistämällä parhaat hakijat sopivimpien yhtiöiden kanssa. Yhtiön asiakkaisiin kuuluvat Suomessa muun muassa Audi ja ReMAX sekä Yhdysvalloissa lääkeyhtiö Pfizer.

Rekrytointimarkkinaa uudistavan yhtiön kasvunäkymät ovat vahvat. Pandemiasta huolimatta yhtiö kaksinkertaisti myyntinsä ensimmäisen pandemiavuoden aikana. Lyhyen aikavälin tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaa erityisesti saksankielisillä markkinoilla ja Euroopassa. Tähtäimessä ovat myös USA:n markkinat.

– Uskomme, että Jobilla mullistaa rekrytointimarkkinaa pysyvästi. Yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaista digitaalista headhunting-palvelua aina oikeiden työntekijäkandidaattien tavoittamisesta rekrytointeihin asti. Kun samalla passiivisetkin työnhakijat voivat arjen kiireidensäkin keskellä pysyä kartalla työmahdollisuuksista ja hakea kiinnostavia paikkoja ketterästi muutamalla klikkauksella, uskon, että rekrytointipöydissä käydään yhä useammin relevantteja keskusteluja, sanoo Juuri Partnersin CTO Eetu Blomqvist.

– Jobillan erityinen vahvuus on kandidaattien identifioinnissa – juuri siinä, mihin usein käytetään hintavia rekrytointikonsultteja. Ratkaisun avulla saavutetaan hämmästyttäviä tuloksia, oli kysymys sitten koodareiden kaltaisista äärimmäisen kysytyistä ammattilaisista tai spesifiä osaamista vaativasta tuotannollisesta työstä pienehköllä paikkakunnalla.

– Kasvamme todella kovaa tahtia kaikilla markkinoilla, joilla ratkaisumme on saatavilla. Sijoittajiemme tuella aiomme kasvattaa markkinaosuuttamme Saksassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi avaamme uusia markkinoita ympäri maailmaa paikallisten partnerien avulla, kertoo Jobillan toimitusjohtaja Henri Nordström.

Täsmärekrytointia ilman vinoumia

Jobilla kääntää perinteisen työnhakuasetelman päälaelleen ja suoraviivaistaa samalla prosessia työnhakijan näkökulmasta huomattavasti. Työpaikkailmoittelu kohdennetaan suoraan tehtävään sopivimmille kandidaateille. Digitaaliset mainosverkot tavoittavat myös ne passiiviset työnhakijat, jotka eivät välttämättä hae aktiivisesti uutta työtä, mutta ovat avoimia uusille mahdollisuuksille.

Työnhakijoiden sopivuutta avoimeen tehtävään määritellään nopeasti täytettävillä, mobiilioptimoiduilla kyselykaavakkeilla, joiden perusteella hakijoita arvioidaan ja suodatetaan minuuteissa, tekoälyä apuna käyttäen. Näin uusien urapolkujen kartoittaminen ja tehtävien hakeminen sujuvoituu oleellisesti myös työntekijän näkökulmasta.

Ratkaisu poistaa myös rekrytoinnin vinoumia. Parhaat kandidaatit valikoituvat tekoälyn avulla anonyymin rekrytoinnin perusteiden mukaisesti, pelkkään osaamiseen ja tehtävään soveltuvuuteen perustuen.

Lisätietoja:

CTO Eetu Blomqvist, Juuri Partners, puh. +358 44 502 0189, eetu.blomqvist@juuripartners.fi
Toimitusjohtaja Henri Nordström, Jobilla Oy, puh. +358 40 963 23 03, henri.nordstrom@jobilla.com

 

Jobilla Oy
Suomessa vuonna 2015 perustettu Jobilla on ilmainen, nykyaikainen, työnhakijalähtöinen rekrytointijärjestelmä, joka tuo rekrytoijat, työnhakijat ja työntekijät yhteen helposti. Jobillan liikevaihto on kasvanut noin 150 % vuosivauhtia. Jobillan asiantuntijat tarjoavat myös moderneja rekrytointimarkkinointipalveluita huippuosaajien tavoittamiseksi. Yritys toimii Skandinaviassa, Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. jobilla.com

Juuri Partners Oy
Juuri Partners Oy:n 12 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. juuripartners.fi