Juuri Partners sijoittaa kestävän digitaalisen kehityksen edelläkävijään

Juuri Partners on tehnyt sijoituksen liiketoimintojen digitalisointiin ja kehittämiseen erikoistuneeseen Nitor Group Oy:öön. Nitor on onnistunut viidessä vuodessa kasvattamaan liikevaihtonsa kolminkertaiseksi kannattavuuden säilyessä erinomaisena. Juuren portfolioon bisneskriittistä digitaalista strategiaosaamista tuova yhtiö on Juuri Rahasto II Ky:n ensimmäinen sijoitus.

Juuri Partners on tehnyt sijoituksen asiakkaidensa liiketoimintakriittisiä digitaalisia palveluita tuottavaan Nitoriin tukeakseen yhtiön voimakkaan kasvun jatkumista. Yhtiö on viidessä vuodessa lähes kolminkertaistanut liikevaihtonsa noin 29 miljoonaan euroon, ja yhtiön kasvunäkymä on edelleen erittäin vahva. Yrityskulttuuriinsa kehittämiseen vahvasti keskittyneessä yhtiössä on Suomessa ja Ruotsissa lähes 200 alansa huippuammattilaista, jotka toteuttavat asiakkaiden strategian keskiössä olevaa kestävää digitaalista kehitystä muun muassa Postille, OP Ryhmälle, SOK:lle, Elisalle ja Keskolle. Yhtiö on toteuttanut muun muassa Postin yli 2000 pakettiautomaatin verkoston tietojärjestelmäuudistuksen sekä Keskon sisäisen asiakaspalautejärjestelmän, joka on keskeisessä roolissa asiakaskokemuksen kehittämisessä.

Vahvaan yrityskulttuuriin panostaminen näkyy korkeana henkilöstö- ja asiakastyytyväisyytenä. Yhtiö sijoittui ensimmäiseksi myös Suomen Great Place to Work -listauksessa vuosina 2018 (Euroopan-listauksen toinen sija) ja 2019 (Euroopan-listauksen kolmas sija).

– Voimakkaan kasvun ja erinomaisen kannattavuuden yhdistelmä on sijoittajalle aina äärimmäisen kiinnostavaa. Nitor toimii digitaalisen murroksen keskiössä tehostamalla ja modernisoimalla asiakkaidensa ydinprosesseja. Yhtiön osaaminen on huippuluokkaa, ja uskomme sille olevan yhä enemmän kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tuomme yhtiölle tukea ja osaamista kansainväliseen kasvuun, tunnettuuden lisäämiseen ja hallitustyöskentelyn kehittämiseen, sanoo Juuri Partnersin partner Hanna Viinikainen.

– Nitorin toiminnan kulmakivinä on asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys, ja näiden varaan rakennamme Nitorin kasvua tulevaisuudessakin. Nyt on aika syventää tarjoomaamme entisestään. Pyrimme vahvistamaan jalansijaa nykyisillä markkinoillamme Suomessa ja Ruotsissa, ja tutkimme laajentumismahdollisuuksia myös kansainvälisesti, täydentää Nitor Groupin toimitusjohtaja Olli Auvinen.

Nitor auttaa asiakkaitaan digitaalisen liiketoiminnan strategiatyössä ja palvelumuotoilussa sekä kehittää asiakkailleen sähköisen liiketoiminnan ratkaisuja. Ketterää toimintamallin koulutusta ja organisaatioiden valmentamista tehdään Euroopan laajuisesti. Dataliiketoiminta sekä palveluliiketoiminnan tarjoaminen ovat yhtiön uusimpia aluevaltauksia.

Juuri tekee sijoituksen yhdessä Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa ostamalla yhdessä yhteensä noin 30 prosentin vähemmistöosuuden Nitorin perustajilta. Yhtiön kaikki perustajat jäävät merkittäviksi osakkeenomistajiksi Nitoriin, ja samalla yhtiön omistuspohjaa laajennetaan tarjoamalla koko henkilöstölle mahdollisuutta tulla mukaan yhtiön omistajiksi.

Sijoituksen tekemisen yhteydessä Nitorin hallitukseen valitaan uutena jäsenenä Max Alfthan, joka toimii tällä hetkellä KONE Oyj:n Senior Advisorina. Max tuo hallitukseen maailmanluokan osaamista muun muassa markkinoinnissa, viestinnässä ja strategiatyöskentelyssä.

Lue myös Nitorin tiedote.

Lisätiedot:
Hanna Viinikainen partner, Juuri Partners Oy, puh. +358 50 407 1788, hanna.viinikainen@juuripartners.fi
Olli Auvinen, toimitusjohtaja, Nitor Oy, puh. +358 40 509 6248, olli.auvinen@nitor.com

Juuri Partners Oy
Juuri Partners Oy:n 10 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. www.juuripartners.fi

Nitor Group Oy
Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 200 asiantuntijaa. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista. www.nitor.com