Juuri Partners sijoittaa liikkuvan työn ohjelmistoratkaisuihin

Juuri Partners on tehnyt merkittävän sijoituksen innovatiivisia liikkuvan työn ohjelmistoja kehittävään Kihoon. Kiho on viime vuosina onnistunut menestyksekkäästi laajentamaan ratkaisujaan kalustonhallintaan, työajanseurantaan ja kenttätyön hallintaan. Nyt yhtiö valmistautuu kansainvälisen kasvun rakentamiseen.

Juuri Partners on sijoittanut liikkuvan työn teknologian edelläkävijään Kihoon tukeakseen yhtiön kasvun jatkumista. Liikkuvan työn digitaalisia ratkaisuja asiakkailleen tarjoava Kiho työllistää yli 40 hengen huipputiimin Kuopiossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Sijoituksen tavoitteena on kiihdyttää Kihon tuotekehitystä ja kasvua sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kihon modulaarisen ohjelmistoratkaisun asiakaskunta koostuu tällä hetkellä yli 1500 suomalaisesta yrityksestä mm. kiinteistöhuollon, infrarakentamisen ja logistiikan toimialoilla, joiden koko vaihtelee pienyrityksistä tuhansia ajoneuvoja hallinnoiviin organisaatioihin.

”Kaluston- ja kenttätyön hallinnan ratkaisujen markkina on vielä kehittymätön, eivätkä asiakkaat täysin hyödynnä digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Kiho tarjoaa liikkuvan työn tekijöille ja kalustolle saumattomasti toimivan ja helposti integroitavan ratkaisun. Kattava kenttätyöhön suunniteltu ohjelmisto antaa Kihon asiakkaille kaluston seurannan ja hallinnan lisäksi mahdollisuuden ohjata ja tehostaa toimintaansa merkittävästi. Näemme Kihon ratkaisun uniikkina markkinassa ja haluamme tukea yhtiön kasvun rakentamista niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa Juuri Partnersin osakas Hanna Viinikainen.

”Olemme todella innoissamme tulevasta yhteistyöstä. Juuri Partnersin tiimin kanssa yhdessä tekemisen meininki löytyi jo heti ensimmäisestä tapaamisesta. Neuvottelujen aikana olemme luoneet yhteisen strategian, jonka tavoitteena on tehdä Kihosta alan markkinajohtaja. Uskon, että laittamalla keskiöön sekä asiakkaan saaman arvon että Kihon tekijöiden tyytyväisyyden, onnistumme tässä tehtävässä”, Kihon toimitusjohtaja Lari Tirkkonen kommentoi.

”Kihon missio parantaa kenttätyön tehokkuutta hyödyntämällä teknologiaa on vaikuttava. Digitalisaation rooli kasvaa voimakkaasti myös kenttätyön hallinnassa, kun ruutuvihot ja Excel-taulukot korvataan moderneilla ja saumattomilla ohjelmistoilla ja IoT-laitteista koostuvilla ratkaisuilla. Digitaaliset ratkaisut tarjoavat myös aivan eri mittakaavan mahdollisuuksia Kihon asiakkaille hyödyntää dataa liiketoiminnan johtamisessa ja raportoinnissa.”, Juuri Partnersin CTO Eetu Blomqvist toteaa.

Juuri Partners ja Kiho näkevät kenttätyön tehostamisessa digitaalisilla ratkaisuilla merkittävää kasvupotentiaalia myös kansainvälisesti. Varsinaisen ohjelmistoratkaisun lisäksi Kihon tarjoamalle datalle mm. kaluston päästöistä ja työturvallisuudesta on olemassa selkeä kasvumarkkina asiakkaiden liiketoimintojen vastuullisuuden kehittämiseksi.

 

Lisätiedot:

Lari Tirkkonen, toimitusjohtaja, Kiho Oy, puh. 040 764 6244, lari@kiho.fi

Hanna Viinikainen, osakas, Juuri Partners Oy, puh. 050 407 1788, hanna.viinikainen@juuripartners.fi

 

Juuri Partners Oy

Juuri Partners Oy:n 13 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. www.juuripartners.fi

 

Kiho Oy

Kiho on suomalainen ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään innovatiivisia ratkaisuja kenttätöiden hallintaan. Kihon tuotteet auttavat yrityksiä parantamaan tehokkuuttaan ja toiminnan läpinäkyvyyttä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 5 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 40 henkilöä. www.kiho.fi