Juuri Partnersilta miljoonasijoitus Flowplus Oy:hyn – tähtäimessä vahva kasvu ja digitaalinen edelläkävijyys

22.8.2018

Juuri Partners Oy on tehnyt miljoonien eurojen sijoituksen virtaustekniikan huolto- ja kunnossapitopalveluita tarjoavan Flowplus Oy:n toimintaan. Tavoitteena on kasvattaa Flowplus Oy:stä maanlaajuinen ketju toimipisteverkosto kaksinkertaistamalla. IoT-teknologiaan ja digitaalisuuteen panostava yhtiö satsaa merkittävästi myös ennakoivan kunnossapidon ja energia-auditoinnin kehittämiseen.

Flowplus Oy tarjoaa virtaustekniikan huolto- ja kunnossapitopalveluita niin kunnallisille toimijoille kuin Nesteen ja UPM:n kaltaisille energia- ja teollisuusasiakkaillekin. Yhdeksällä paikkakunnalla toimivan yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 noin 13 miljoonaa euroa. Osakeannin jälkeen yhtiön suurimmat omistajat ovat toimitusjohtaja Jarmo Piippo sekä Juuri Partners Oy.

”Yrittäjävetoinen Flowplus Oy on osoittanut kykynsä kasvaa menestyksekkäästi niin yritysostoin kuin orgaanisestikin. Yhtiö on muokannut kasvunsa ohella markkinaa merkkiriippumattomana erityisosaajana digitaalisten sovellusten kehityksen myötä. Lähdemme suurella innolla tukemaan yhtiön seuraavaa kehitysvaihetta ja jatkamaan Flowplus Oy:n menestystarinaa nykyisten yrittäjien kanssa”, Juuri Partners Oy:n partner Tommi Asmala toteaa.

Yritysostoihin perustuva kotimaan kasvustrategia

Merkkiriippumattoman yhtiön kasvustrategian keskiössä on vahva yritysostoihin perustuva kotimaan kasvu ja sitä myötä laajeneminen koko maan kattavaksi toimijaksi toimipisteverkosto kaksinkertaistamalla.

”Teollisuuden investoinnit ovat vahvassa kasvussa ja asiakkaat ulkoistavat huolto- ja kunnossapitopalveluita enevässä määrin. Tässä markkinatilanteessa on tilaa kasvaa, ja yritysostot ovat osoittautuneet vuosien varrella meille varsin toimivaksi kasvun tavaksi”, Jarmo Piippo luonnehtii.

Viimeisin yrityskauppa toteutettiin Flowplus Oy:n ostaessa teollisuuden sähkömoottori- ja generaattorihuoltoihin erikoistuneen oululaisen MDA Service Oy:n koko osakekannan Juuri Partners Oy:n mukaantulon yhteydessä. MDA Service on erikoistunut isojen ja suurjännitteisten sähkökäyttöjen huoltoihin. Viime vuonna 1,6 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt yhtiö on erikoistunut megawattiluokan sähkökoneiden huoltoihin. Kaupan myötä kertyvä erikoisosaaminen täydentää Flowplus Oy:n tarjoamaa ja mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisempien huoltopalveluiden tarjoamisen.

Ennakoivaa kunnossapitoa ja energia-auditointia

Kasvustrategiansa rinnalla Flowplus Oy panostaa vahvasti ennakoivan kunnossapidon kehittämiseen ja energia-auditointiin. Molemmat synnyttävät asiakkaalle merkittäviä taloudellisia hyötyjä säästyneinä korjaus- ja energiakustannuksina.

”Ennakoiva kunnossapito tuo asiakkaillemme merkittävää kilpailuetua. Rikkoutuneen osan aiheuttama kustannus voi teollisuudessa olla jopa useita satoja tuhansia euroja päivässä”, Piippo kuvailee. ”Myös energia-auditoinnin avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä. Yli viidennes sähkömoottoreiden käyttämästä energiasta kuluu pumppaukseen. Digitaalisen analyysin avulla ja pumppuja optimoimalla tästä voidaan säästää jopa 40 prosenttia.”

 

Lisätietoja: Jarmo Piippo, toimitusjohtaja, Flowplus Oy, puh. 0500 407 594, jarmo.piippo@flowplus.fi

Tommi Asmala, partner, Juuri Partners Oy, puh. 040 534 6228, tommi.asmala@juuripartners.fi

 

Flowplus Oy
Flowplus Oy on merkkiriippumaton, virtaustekniikan kunnossa- ja käynnissäpitoon erikoistunut yritys, jonka toiminnan keskiössä on alusta asti ollut digitaalisten prosessien kehittäminen. Kansainväliseen kasvuun tähtäävä yritys on omalla toimintasektorillaan alan pioneeri kansainvälisestikin mitattuna. Vuodelle 2018 Flowplus-konserni tavoittelee 18 miljoonan euron liikevaihtoa.

 

Juuri Partners Oy
Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Rahastoa hallinnoi Juuri Partners Oy. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euro
a ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.