Kajaanilaisella valomainososaamisella maailmalle – Juuri Partners mahdollistaa Imagon Groupin sukupolvenvaihdoksen

Kajaanilaislähtöinen valomainoskonserni Imagon Group toteuttaa sukupolvenvaihdoksen Juuri Partnersin avulla. Pääomasijoitusyhtiö tulee Imagon Groupin osakkaaksi mahdollistaen siten yrityksen jatkon Okkosten perheen ja toimivan johdon käsissä. Voimakkaan kasvun tiellä oleva perheyhtiö tavoittelee Pohjoismaiden markkinajohtajan asemaa alallaan.

Alko, Kesko, Veikkaus, Finavia: kajaanilaislähtöisen Imagon Oy:n valomainoksia, opasteita ja sisämiljöötuotteita löytyy Suomen jokaisen kaupungin keskustasta ja lukuisista julkisista tiloista. Vahvasti kasvava ja aidosti pohjoismainen yhtiö toteuttaa sukupolvenvaihdoksen Juuri Partners Oy:n avulla: pääomasijoitusyhtiö tulee Imagon Groupin vähemmistöosakkaaksi yhtiön perustajan Arto Okkosen siirtyessä sivuun toiminnasta. Muina osakkaina jatkavat hallituksen puheenjohtaja Mika Okkonen, tuotantojohtaja Mikko Okkonen, toimitusjohtaja Marko Mäkitalo ja talousjohtaja Samuli Heikkilä.

”Juuri Partnersin osakkuus mahdollistaa sukupolvenvaihdoksen, jossa yritys pysyy kuitenkin vankasti seuraavan sukupolven ja toimivan johdon käsissä. Samalla saamme sekä strategista että rahallista tukea kasvustrategiallemme, joka lähtee siitä, että Imagonin kotipaikkana on Kajaani, mutta markkinana koko Pohjois-Eurooppa”, toimitusjohtaja Marko Mäkitalo sanoo.

”Maassamme on valtavasti perheyrityksiä, joiden toiminnan jatkosta Suomen talous on riippuvainen. Sukupolvenvaihdoksiin liittyvät rahoituskysymykset aiheuttavat kuitenkin haasteita toimintaa jatkaville yrittäjille, tuli jatkaja sitten perheen sisältä tai ulkopuolelta. Rahoitusmallimme ja toimintamallimme tukea uutta yrittäjää tuo näihin tilanteisiin uuden, kaivatun vaihtoehdon”, jatkaa Juuri Partnersin partner Markus Einiö.

Haussa vahva pohjoismainen kasvu

Vuonna 2018 Imagonin liikevaihto oli 21 miljoonaa euroa, ja jo noin puolet liikevaihdosta tulee muista Pohjoismaista.

Kiihtyvän kasvun tiellä oleva konserni on vuoden kuluessa kasvattanut Suomen toimintojaan hankkimalla omistukseensa Neonpoint Oy:n. Erityisen vahvasti liiketoiminta on kehittynyt Ruotsissa, missä tytäryhtiön liikevaihto on kasvanut 1,5 vuoden aikana 60 prosentilla.

Imagon tavoittelee valomainos- ja sisämiljööratkaisuiden pohjoismaista markkinajohtajuutta, ja pyrkii samalla kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa viidessä vuodessa. Kasvua haetaan etenkin Ruotsin ja Norjan valomainosmarkkinoilta. Samalla yhtiö kartoittaa muun Pohjois-Euroopan mahdollisuuksia sekä laajentaa tarjoamaansa sisämiljööpuolella niin orgaanisesti kuin yrityskaupoinkin.

Valttikorttina oma tuotanto ja innovatiiviset kokonaisratkaisut

Valomainonta on kehittynyt valtavasti viimeisen vuosikymmenen aikana, ja neonvalot ovat korvautuneet lähes kauttaaltaan energiapiheillä ja huoltovarmoilla led-valoilla. Imagonin erityisenä valttikorttina kilpaillulla markkinalla on oma tuotanto ja tuotekehitys: yhtiö hakee jatkuvasti luovia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa ja on ainut valomainosvalmistaja, joka on itse kehittänyt tuotteissaan käytetyn LED-moduulin. Yhtiö tutkii myös jatkuvasti uusia ekologisia materiaaleja, teknologioita, kuljetusvaihtoehtoja ja tuotanto- ja asennusratkaisuja.

 

Lisätietoja:

Markus Einiö, partner, Juuri Partners Oy, puh. +358 50 594 6363, markus.einio@juuripartners.fi

Marko Mäkitalo, toimitusjohtaja, Imagon Oy, puh. +358 40 300 4018, marko.makitalo@imagon.com

 

Juuri Partners Oy
Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Rahastoa hallinnoi Juuri Partners Oy. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. www.juuripartners.fi

Imagon Oy

Imagon on Kajaanissa vuonna 1988 perustettu valomainoksia ja sisämiljöötuotteita valmistava perheyritys. Nykyään konserniin kuuluu neljä yritystä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Lisäksi Imagonin eurooppalaiseen palveluverkostoon kuuluu 140 yhtiön arvot ja standardit jakavaa paikallista yhteistyökumppania. Imagon Group työllistää noin sata henkilöä, ja vuonna 2018 sen liikevaihto oli 21 miljoonaa euroa. www.imagon.com