Kamrock ostaa Telamurskan liiketoiminnan

Kamrock Oy ja Telamurska Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Telamurska Oy:n liiketoiminta siirtyy Kamrockille 1.6.2023 alkaen. Kaupalla Kamrock vahvistaa liiketoimintaansa Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen alueella.

Kiviaineksen murskaukseen ja jalostamiseen erikoistunut Kamrock Oy on hankkinut Telamurska Oy:n liiketoiminnan. Telamurskan henkilöstö siirtyy kaupassa Kamrockin palvelukseen.

Telamurska Oy on jättänyt jälkensä murskausalaan johtavana tela-alustaisten murskausjärjestelmien kehittäjänä. 1980-luvun alussa perustetulla porilaisella perheyhtiöllä on vahva asema Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen alueilla. Yhtiön liikevaihto edellisellä tilikaudella oli 8 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 20 henkilöä.

Asiakaslähtöistä kasvua

Erityisesti kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen keskittyvä Kamrock on laajentanut toimintaansa järjestelmällisesti.

– Tavoitteenamme on kasvaa asiakaslähtöisesti, pienen yrityksen kaltaista ketteryyttä ja mentaliteettia vaalien. Kaupan myötä pystymme vastaamaan asiakaskuntamme tarpeisiin entistä paremmin, oli kysymys sitten nopeasti liikuteltavaa kalustoa tarvitsevista projekteista tai suurivolyymisista työmaista, sanoo Kamrockin toimitusjohtaja Jarkko Peräaho.

– Saamme kaupassa vuosikymmenien kokemusta murskausalalta, kivenkovia ammattilaisia ja monipuolista konekantaa sekä mahdollisuuden laajentaa toimintaamme uudelle markkina-alueelle. Samalla voimme tarjota asiakkaillemme kehittämäämme kalliosoran tuotantoa, ja edesauttaa siten entistä ympäristöystävällisempää rakentamista.

Telamurska Oy:n perimä siirtyy hyviin käsiin murskausalan vahvalle toimijalle.

– Luottavaisin mielin luovutamme Telamurskan henkilöstön ja toiminnan osaksi menestyvää Kamrockia. Jaamme samat arvot henkilökunnan arvostamisen ja asiakkaiden palvelemisen suhteen, sanoo Telamurska Oy:n osakas Sari Mäkitalo.

Kasvun tukena Juuri Partners

Kamrock jatkaa vahvaa kasvuaan pääomasijoitusyhtiö Juuri Partnersin tuella. Yhdessä yhtiöt kehittävät toimintamalleja entistä kestävämpään ja ketterämpään rakentamiseen.

Yksi Kamrockin kiinnostavista aluevaltauksista on yhtiön kehittämä kalliosora – vastuullinen ja tasalaatuinen kalliomurske, joka tarjoaa vaihtoehdon luonnonhiekan käytölle betonin valmistuksessa.

Kamrock Oy:n kehittämä kalliosora murskataan kalliosta mahdollisimman lähellä toimituspaikkaa. Kun kuljetukset lyhenevät, toimitusvarmuus paranee, kuljetuskulut laskevat ja hiilijalanjälki pienenee. Kiviaineksen tasalaatuisuuden ansiosta myös betonin sementtimäärää on mahdollista vähentää, mikä säästää niin kustannuksia kuin luontoa.

– Liiketoimintakaupan myötä Kamrockin liikevaihto nousee yli 40 miljoonaan euroon: yhtiö on kiihdyttänyt vahvaa kasvuaan loppuvuonna 2020 tehdyn sijoituksemme jälkeen ja liikevaihto on jo yli tuplaantunut. Yhtiön näkymät ovat erinomaiset, ja erityisesti investoinnit vihreään energiaan ja teollisuuteen kiihdyttävät infrarakentamisen tarpeita, joihin Kamrock pystyy laadukkaana toimijana vastaamaan, sanoo Juuri Partnersin partner Tommi Asmala.

 

Lisätiedot:

Jarkko Peräaho, toimitusjohtaja, Kamrock Oy, puh. +358 44 364 1654,  jarkko.peraaho@kamrock.fi

Sari Mäkitalo, Telamurska Oy, puh +358 400 713 009, sari.makitalo@tehokuivaus.fi

Tommi Asmala, partner, Juuri Partners Oy, puh. +358 40 534 6228, tommi.asmala@juuripartners.fi