Luontaistuotemarkkinan menestyjä Valioravinto Oy tekee sukupolvenvaihdoksen Juuri Rahaston tukemana

Suomen vanhimman luontaistuotealan yrityksen, alansa johtaviin yhtiöihin lukeutuvan Oy Valioravinto Ab:n omistajat ovat päättäneet tehdä sukupolvenvaihdoksen. Nykyiset pääomistajat, perustajasuvun toinen polvi Harri, Anneli ja Olavi Pomoell siirtävät toiminnan kolmatta sukupolvea edustavalle Kim Pomoellille. Kumppanina prosessissa toimii PK-yrityksiin sijoittava Juuri Partners Oy, joka turvaa rahoituksellaan ja strategisella osaamisellaan hallitun sukupolvenvaihdoksen. Valioravinnon suosittuihin tuotemerkkeihin kasvavassa terveystuotekategoriassa kuuluvat muun muassa Carmolis-tuoteperhe ja Omega 7 -tuoteperhe.

Vuonna 1960 apteekkari Bertil Pomoellin Pietarsaaressa perustaman Valioravinnon liiketoiminta on ollut pitkään menestyksekästä, mikä tarjoaa erinomaisen pohjan toiminnan kehittämiselle ja kasvattamiselle Suomessa myös uuden johdon alaisuudessa. Luontaistuotteiden kysyntä on terveystrendin myötä jatkuvassa kasvussa.

”Valioravinto on läpi historiansa perustanut toimintansa korkeaan laatuun, vahvaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, turvallisuuteen sekä luotettavuuteen. Nämä ovat toiminnan kulmakiviä myös jatkossa. Panostamalla innovatiiviseen tuotekehitykseen ja syvälliseen tutkimukseen pystymme tulevaisuudessakin uudistamaan erittäin monipuolista luontaistuotevalikoimaamme vastaamaan kasvavien markkinoiden muuttuviin tarpeisiin”, sanoo Valioravinto Oy:n uusi toimitusjohtaja ja enemmistöomistaja Kim Pomoell.

Yhtiön aikaisemmat pääomistajat antavat omistuksenvaihdoksessa täyden tukensa uudelle johdolle. Aiempi toimitusjohtaja Harri Pomoell tarjoaa jatkossa merkittävää toimialaosaamistaan uuden johdon tueksi ja toimii yhtiön hallituksessa.

”On mukava nähdä, että pitkää elämäntyötämme tulee jatkamaan toisaalla menestyksekkään uran rakentanut ja monipuolista osaamista yhtiöön tuova uuden sukupolven johtaja. Panostuksemme vahvoihin tuotebrändeihimme, kuten Omega 7 -tyrniöljy, Carmolis, Kyolic, Kelasin ja KarpalLact, jatkuu ja kehittyy nyt uusilla innovatiivisilla tavoilla. Uskon voimakkaasti, että nyt toteuttava järjestely on kaikkien Valioravinnon asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja henkilöstön kannalta erinomainen ratkaisu ”, Harri Pomoell iloitsee.

Juuri Partners toimii uuden johdon yhteistyökumppanina sekä yhtiön strategiatyössä että operatiivisessa liiketoiminnan kehitystyössä.

”Onnistunut sukupolvenvaihdos on haastava prosessi. Juuri Partners pystyy tarjoamaan Valioravinnolle vankkaa osaamista ja rahoitusta vaihdoksen hallittuun toteuttamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Ihmisten kiinnostus ravinnon terveysvaikutuksia kohtaan kasvaa ja samalla halutaan yhä nopeampia tuloksia oman hyvinvoinnin kehittämisessä. Nämä kuluttajakäyttäytymisen megatrendit yhdistettynä Valioravinnon vahvoihin tuotteisiin, tuotekehitykseen ja sitoutuneeseen uuteen johtoon tekevät yhtiöstä mielenkiintoisen ja erinomaisesti Juuri Rahaston sijoitusstrategiaan sopivan kohteen”, toteaa partner Markus Einiö Juuri Partners Oy:stä.

Valioravinnolla on pitkä historia luontaistuotteiden valmistajana, tuotekehittäjänä, lääketehtaana ja tukkukauppana. Lisäksi Valioravinto harjoittaa luontaistuotteiden maahantuontia ja vientiä sekä sopimusvalmistusta. Oman tuotekehitystoiminnan lisäksi Valioravinto on osakkaana useissa terveysvaikutteisten elintarvikkeiden ja ravintolisien tuotekehitykseen ja tutkimukseen keskittyvissä yrityksissä.

Lisätietoja:

Kim Pomoell, toimitusjohtaja, Oy Valioravinto Ab, puh 0400 855013

Markus Einiö, partner, Juuri Partners Oy, puh 050 5946363

Valioravinto Oy on Suomen johtavia luontaistuotealan yrityksiä. Se harjoittaa tuotanto- tuotekehitys- ja tukkukauppatoiminnan lisäksi myös maahantuontia, ja vientiä sekä sopimusvalmistusta. Yhtiön kotipaikka on Pietarsaari ja se toimii maanlaajuisesti myyntikanavinaan luontaistuotealan erikoiskaupat, apteekit sekä päivittäistavarakaupat. Yhtiön liikevaihto on noin 8,6 miljoonaa euroa ja sillä on yli 20 työntekijää.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.