Nordens största e-handel med fokus på sällskapsdjurs hälsa bildas i Finland – Alvar Pet och Kivuton går samman

Det populära finländska företaget Alvar Pet, som är känt för sin prenumerationsstjänst för hundmat, och den inhemska webbutiken Kivuton går samman och bildar Nordens största e-handel som fokuserar på sällskapsdjurs hälsa. Den nya e-handeln erbjuder djurägare i Finland och övriga Norden ett brett utbud av nordiska produkter framtagna av veterinärer  och individuellt skräddarsydda dieter för sällskapsdjurens behov.

”Vi är glada över att få slå samman våra styrkor och  erfarenheter med Kivutons. Kivuton är ursprungligen en veterinärstation så fokus på djurhälsa finns i deras DNA. Tillsammans erbjuder vi en unik näringsexpertis och det bredaste utbudet av specialdieter för djurägare som lägger vikt vid sina sällskapsdjurs välbefinnande”, berättar Ilari Haataja, verkställande direktör och en av grundarna till Alvar Pet.

Det finländska Private Equity-bolaget Juuri Partners blir en av företagets strategiska partner och största ägare. Juuri Partners är kända för sina investeringar i  och ambitiösa finländska tillväxtföretag.

”Vi har noggrant följt utvecklingen på marknaden för sällskapsdjur och vi ser intressanta tillväxtmöjligheter, i synnerhet online.  . Vi är glada att stödja den här fina tillväxthistorien tillsammans med grundarna”, säger Juuri Partners delägare Anita Ojala.

”Med Juuris hjälp är det möjligt att slå samman dessa två aktörer, vilket är mycket välkommet inom den finländska sällskapsdjursbranschen. Samarbetet har varit fantastiskt från första början och vi delar synen på bolagets strategiska utveckling mot en ledande helhet i Europa som fokuserar på sällskapsdjurs  ”, säger Haataja.

 

Premiumprodukter för sällskapsdjur intresserar – enorm tillväxtpotential

Den globala marknaden för sällskapsdjur beräknas uppgå till ett värde på över 500 miljarder dollar år 2030 (Bloomberg, 2023). På marknaden för sällskapsdjur har efterfrågan på individuellt skräddarsydda dieter för sällskapsdjur ökat avsevärt också i Finland. Enligt Alvar Pets databas med över 100 000 hundar upplever över hälften av ägarna att hundarna har specialbehov som man försöker lösa genom kosten.

”Vi vill alla ha den bästa möjliga omvårdnaden för våra sällskapsdjur. Individualiseringen av omvårdnaden återspeglas särskilt i ägarnas vilja att satsa på sina sällskapsdjurs hälsa och specialbehov genom kosten. Alvar Pets produkter har utvecklats under ledning av vår veterinär och Kivutons utbud av specialdieter  är det mest omfattande i landet. Tillsammans skapar vi en unik aktör på marknaden som fokuserar på sällskapsdjurs hälsa och vi underlättar tillgången till en individuell och ansvarsfull premiumkost för sällskapsdjur”, säger Haataja.

Under de senaste tre åren har Alvar Pet blivit ett av de snabbast växande tillväxtföretagen inom sällskapsdjursbranschen i Europa. Alvar Pet och Kivuton har tillsammans uppnått en årlig försäljning på över 10 miljoner euro med en årlig organisk tillväxttakt på 60 procent. Alvar Pet betjänar över 40 000 djurhushåll runt om i Norden, i Finland, Sverige och Danmark. Företagets produkter tillverkas i Norden och erbjuder ett lokalt och ansvarsfullt alternativ inom kategorin premiumhundmat.

 

Kontakt

Ilari Haataja
Alvar Pet
ilari@alvarpet.com

 

Anita Ojala
Juuri Partners
anita.ojala@juuripartners.fi