Ola Ulmala Kamrock Oy:n toimitusjohtajaksi

Pitkään kansainvälisessä ympäristössä työskennellyt Ola Ulmala aloittaa uudessa tehtävässään Kamrock Oy:n toimitusjohtajana 2.5.2024. Yhtiön perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Jarkko Peräaho jatkaa operatiivisena johtajana ja hallituksen jäsenenä. 

Kamrockin suunnatessa katsettaan kotimaan markkinoiden lisäksi kohti kansainvälisiä markkinoita yhtiön toimitusjohtajana aloittaa Ola Ulmala 2.5.2024 alkaen. Ulmalan yli 25 vuoden kokemus kansainvälisestä rakennus- ja teknologiateollisuuden liiketoiminnasta, myynnistä ja asiakkuuksista sekä Ruotsin markkinatuntemus luovat mahdollisuuden kansainväliselle laajentumiselle, sillä yhtiö on käynnistänyt ensimmäisen Ruotsin projektinsa tänä vuonna. 

Kamrockin toinen perustaja, omistaja ja alusta alkaen toimitusjohtajana toiminut Jarkko Peräaho on tehnyt erinomaista työtä yrityksen voimakkaassa kasvattamisessa murskausalan maanlaajuiseksi toimijaksi. Peräaho jatkaa yhtiön operatiivisena johtajana keskittyen jatkossa kotimaan toimintoihin ja asiakkaisiin.  

Peräaho näkee yhtiön kasvuvaiheen olevan nyt oikea vetovastuun vaihtamiselle. ”Olen toiminut toimitusjohtajana 8 vuotta ja saappaiden ojentaminen eteenpäin Olalle tässä yhtiön kokoluokassa tuntuu luonnolliselta. Olemme yltäneet vaiheeseen, jossa yhtiön seuraavat kehitysaskeleet liittyvät kansainvälistymiseen ja yhtiön tunnettuuden laajentamiseen, joihin Ola tuo lisää osaamista ja kokemusta. Kehitys tapahtuu unohtamatta tietenkään vahvaa tekemistämme kotimaan markkinoilla, joista minä vastaan myös jatkossa”, Jarkko Peräaho kertoo.  

Muun muassa globaalin Rammer- ja Sandvik-iskuvasaraliiketoiminnan vetäjänä sekä ALLU Oy:n toimitusjohtajana työskennelleenä, Ola tuntee myös urakointi- ja kaivostoimintaa.  Vuosikymmenten ajan henkilöstön, asiakkaiden, myynnin ja jakelun parissa toiminut Ulmala on ollut ”saappaat savessa” työmailla ja kaivoksissa. Kansainvälinen liiketoiminta on Ulmalalle tuttua erilaisista ympäristöistä, ja hän on uransa aikana asunut Ruotsissa ja Hongkongissa.  

Eri kokoisissa yhtiöissä Ulmalalle ominaiseksi on muodostunut tiimimäinen tekeminen – yhdessä. ”Lähden suurella kiinnostuksella ja kiitollisuudella viemään Kamrockin menestyksekästä liiketoimintaa eteenpäin, yhdessä henkilöstön kanssa”, Ola kertoo innostuneena. ”Jarkon ja Akin luoma ennakkoluuloton, rohkea ja alaa uudistava toimintatapa sekä huippuammattilaisten muodostama tekemisen meininki puhuttelivat minua erityisesti.”   

 

Pohjois-Pohjanmaalta murskausalan markkinajohtajaksi 

Jarkko Peräahon ja Aki Hintan vuonna 2016 perustama ja siitä lähtien luotsaama Kamrock on kasvanut alle kymmenessä vuodessa murskausalan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Yhteensä noin 140 kivenkovaa ammattilaista työllistävän ja maanlaajuisesti toimivan yhtiön liikevaihto on verrattain lyhyen historiansa aikana kasvanut yli 40 miljoonaan euroon.  

Juuri Partners lähti sijoittajana mukaan Kamrockin kasvutarinaan vuonna 2020, josta liikevaihto on Jarkko Peräahon johdolla kaksinkertaistunut. Hallituksen puheenjohtaja Tommi Asmala kiittää Peräahoa erinomaisesta työstään yhtiön toimitusjohtajana. ”Jarkko on poikkeuksellinen yrittäjä, joka on johtajana pystynyt kasvamaan yrityksen kasvun tahdissa. Onkin mahtavaa, että Jarkko jatkaa yhtiön johtotehtävissä Akin kanssa, samalla kun Ola tuo lisää osaamista ja kokemusta yhtiön johtoon”, Asmala sanoo. 

  

Lisätiedot

Tommi Asmala, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 534 6228, tommi.asmala@juuripartners.fi 

Jarkko Peräaho, operatiivinen johtaja 2.5.2024 alkaen, puh. +358 44 364 1654,  jarkko.peraaho@kamrock.fi 

Ola Ulmala, toimitusjohtaja 2.5.2024 alkaen, puh. +358 40 523 3498, ola.ulmala@kamrock.fi

Juuri Partners Oy 

Juuri Partners Oy:n 13 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. www.juuripartners.fi  

Kamrock Oy
Kiviaineksen murskaukseen ja jalostamiseen erikoistunut Kamrock hakee laajentumista kotimaassa ja etenkin Ruotsin markkinoilla. Kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen erikoistuneen yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 40,1 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 140 henkilöä. 
Kamrockin kiinnostava aluevaltaus on yhtiön kehittämä kalliosora – vastuullinen ja tasalaatuinen kalliomurske, jonka avulla betonitoimijat voivat madaltaa hiilijalanjälkeään sekä saavuttaa kustannustehokkuutta ja laadukkuutta omissa toiminnoissaan. www.kamrock.fi