Oy Makrobios Ab osaksi Vitality and Oy:tä

Kotimainen Vitality and Oy kasvattaa liiketoimintaansa hankkimalla jo yli 30 vuotta toimineen hyvinvointitukku Oy Makrobios Ab:n koko osakekannan. Yhtiö kokoaa yhteen luontaistuote- ja luomutuotetoimijoita, joiden yhteisenä tavoitteena on edistää kuluttajien luonnollista hyvinvointia.

Toimivan johdon, avainhenkilöiden ja suomalaisen pääomasijoittajan Juuri Partnersin yhdessä omistama Vitality and Oy kokoaa yhteen vastuullisesti toimivia ja luonnollista hyvinvointia edistäviä luontaistuote- ja luomutuotetoimijoita. Yhtiö kasvattaa liiketoimintaansa hankkimalla Oy Makrobios Ab:n koko osakekannan. Oy Makrobios Ab, samoin kuin Vitality and Oy:n omistama Oy Valioravinto Ab, jatkavat toimintaansa itsenäisinä yrityksinä. Kummankin konserniin kuuluvan yhtiön nykyinen johto sekä niiden myyntikanavavalikoima jatkavat nykyisellään. Konsernitasolla yhtiöt hyötyvät tukitoimintojen synergiaeduista sekä liiketoiminnan kehitystyöstä, jossa on mukana muun muassa konsernin vähemmistöomistaja Juuri Parners.

Suomalainen hyvinvointitukku Makrobios on yli 30 vuoden ajan tuonut muiden ruokakulttuurien helmiä mm. patoihin, lautasille, laseihin ja retkieväisiin. Valikoima kattaa laadukkaiden elintarvikkeiden lisäksi muitakin vastuullisen arjen tuotteita. Makrobios maahantuo tunnettujen tuotemerkkien luomutuotteita kuten Le Pain des Fleursin gluteenittomia luomunäkkileipiä, Pukka-luomuteetä, Clearspringin luomuelintarvikkeita sekä Ecoverin luonnollisia pesuaineita. Makrobioksen liikevaihto kesäkuussa päättyneellä tilikaudella oli hieman yli 5 miljoonaa euroa.

”Perustaessani Makrobioksen vuonna 1984, taustalla oli suuri kiinnostukseni luontoa sekä ruoan terveysvaikutuksia kohtaan. Kuten Makrobioksellakin, Vitality and Oy:n toiminta lähtee luonnollisen hyvinvoinnin edistämisestä korkeatasoisten tuotteiden kautta. Uskon vahvasti, että Makrobios osana Vitality and Oy:tä pystyy vastaamaan entistä paremmin kuluttajien tarpeisiin sekä edistämään heidän hyvinvointiaan luonnollisesti ja vastuullisesti”, toteaa Makrobioksen perustaja Henrik Nyberg, joka jatkaa Vitality and Oy:n tuotekehityksessä neuvonantajan roolissa.

”Ihmisten kiinnostus ravinnon terveysvaikutuksia kohtaan kasvaa, ja samalla yhä useampi haluaa varmistua ravintonsa luonnollisesta ja vastuullisesta alkuperästä. Näihin muuttuviin kuluttajatarpeisiin vastataksemme pyrimme luomaan kokonaisuuden, jossa yhtiöt toimivat yrittäjämäisesti ja itsenäisesti kuluttajien luonnollisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Huomioon ottaen Makrobioksen toimintaperiaatteet ja pitkät perinteet alalta, olen vakuuttunut, ettei yhtiö voisi paremmin sopia konseptiimme”, iloitsee Vitality and Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Juuri Partnersin osakas Markus Einiö.

”Vitality and Oy:llä on äärimmäisen mielenkiintoinen tehtävä vastata muuttuvaan kuluttajakysyntään ja uskon Makrobioksen hyötyvän saamastaan tuesta. Olenkin erittäin innostunut mahdollisuudesta päästä osaksi tätä kokonaisuutta ja kehittää Makrobiosta uusien yhteistyökumppanien kanssa”, sanoo Makrobioksen toimitusjohtajana jatkava Perttu Dietrich.

Lisätietoja:

Perttu Dietrich, Oy Makrobios Ab, puh. 040 351 7035

Markus Einiö, Vitality and Oy, puh. 050 594 6363

Kim Pomoell, Oy Valioravinto Ab, puh. 0400 855 013

Makrobios on jo vuonna 1984 toimintansa aloittanut tammisaarelainen yritys, joka perustettiin edistämään luomutuotteiden käyttöä ja myyntiä Suomessa. Yritys yksi Suomen johtavista luomu- ja luontaisten hyvinvointituotteiden maahantuonti- ja tukkualan toimijoista Suomessa. Makrobioksen valikoimassa on noin 1000 tuotetta noin sadalta brändiltä. Luomu- ja luontaisten hyvinvointituotteiden lisäksi valikoimasta löytyy myös funktionaalisia elintarvikkeita ja muita tuotteita. Kesäkuussa loppuneen tilikauden liikevaihto oli hieman yli 5 miljoonaa euroa.

Vitality and Oy edistää kuluttajien luonnollista hyvinvointia kokoamalla yhteen vastuullisia luontaistuote- ja luomutuotealalla toimivia yhtiöitä, jotka toimivat itsenäisesti ja yrittäjämäisesti. Vitality and Oy:n liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Rahasto tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.