Pääomasijoittaja Juuri Partners vauhdittamaan Subway®- ketjun Suomen ja Ruotsin kasvua

Pääomasijoittajan mukaantulo franchise-mallilla toimivaan globaaliin kuluttajabrändiin on Suomessa vielä harvinaisuus, vaikka Subway-ketjulle se on jo tuttu kasvun rahoitusmalli eri maissa.

Suomalainen pääomasijoittaja Juuri Partners on tehnyt merkittävän vähemmistösijoituksen DAF Group Oy konserniin, joka vastaa pitkän kehityssopimuksen nojalla Subway-ketjun liiketoiminnan johtamisesta Suomessa ja Ruotsissa. Subway-liiketoiminnan keskiössä ovat paikalliset yrittäjät, jotka operoivat ketjun ravintoloita franchise-sopimuksen puitteissa. DAF Group Oy vastaa lähes 40 Subway ravintolan toiminnasta Suomessa.

Nyt tehdyn sijoituksen avulla DAF Group laajenee Suomessa ja Ruotsissa satsaten ravintolaverkoston voimakkaaseen kasvuun sekä investoiden nykyisten ravintoloiden digitalisaatioon sekä asiakaskokemuksen parantamiseen. DAF Group työllistää tällä hetkellä noin 450 henkilöä. Kokonaisuudessaan Suomessa ja Ruotsissa on yhteensä noin 340 Subway-ketjun ravintolaa, joissa työllistetään yhteensä reilusti yli 3000 työntekijää.

Juuri Partners rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä sekä keskisuuria yrityksiä. Se tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus ja liiketoiminnan strateginen tuki. Juuri Partnersilla on erityistä osaamista digitalisaatiosta ja pk-yritysten kansainvälistämisestä. Tämän johdosta Juuri Partners on Subwaylle täydellinen kasvukumppani:

”Juuri Partners vaikutti heti alusta alkaen sopivalta kumppanilta DAF Groupille ja sen yrittäjille ja tuo selkeän vision Subwayn kasvusta Suomessa ja Ruotsissa tulevina vuosina. Olemme innoissamme yhteistyöstä, koska Juuren toiminta on yrittäjähenkistä ja heillä on vahvaa osaamista erilaisten liiketoimintojen kehittämisestä ja kasvun pullonkaulojen ratkomisesta”, Subwayn EMEA presidentti Mike Kehoe sanoo.

DAF Group sytytti Juuri Partnersin mielenkiinnon kasvupotentiaalillaan Suomessa ja erityisesti Ruotsissa.

”Yhtenä maailman tunnetuimmista ravintolabrändeistä, Subwayllä on oma ainutlaatuinen tarjontansa pikaruokamarkkinassa ja on osoittanut vahvaa luottamusta Petteri Lehtimäen johtamaan DAF Groupiin. Vaikka olemme DAF Groupille kasvukumppani, aktiivisena omistajana rahoituksen tarjoamisen lisäksi sparraamme kasvun ja liiketoiminnan kehittämisessä, sekä tuomme osaamista digitalisaatioon ja ESG-näkökulmaan”, kertoo Juuri Partnersin osakas Markus Einiö.

”Aloittaessamme ravintolatoiminnan reilut 15 vuotta sitten, emme osanneet ajatella, että pieni pohjanmaalainen yhtiö tulee vastaamaan kansainvälisen ravintolajätin toiminnasta Suomessa ja Ruotsissa. Vuosien saatossa tehty työ erinomaisen tiimimme avulla on mahdollistanut sen, että merkittävä suomalainen pääomasijoittaja lähtee vauhdittamaan matkaamme suureksi pohjoismaiseksi ravintolatoimijaksi. Subway-ketjun kanssa yhdessä sovittujen kovien kasvutavoitteiden toteuttamiseen saamme nyt resursseja, osaamista ja verkostoja Juuri Partnersin avulla”, iloitsee DAF Group Oy:n toimitusjohtaja Petteri Lehtimäki.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Petteri Lehtimäki, 040 830 9476, petteri.lehtimaki@subway.fi
Osakas, Markus Einiö, p. 050 594 6363, markus.einio@juuripartners.fi

 

DAF Group Oy
DAF Group Oy konserni vastaa tytäryhtiöidensä DA Finland Oy ja Resty Nordic AB kautta Subway-ravintoloiden liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä Suomessa ja Ruotsissa. Konsernin omien noin 40 Subway ravintolan operoimisesta Suomessa vastaa tytäryhtiö Subcom Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 25 miljoonaa euroa ja se työllistää yhteensä noin 450 henkeä.

Juuri Partners Oy
Juuri Partners Oy:n 12 hengen tiimi hallinnoi yhteensä noin 200 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja Juuri Rahasto I Ky:tä ja Juuri Rahasto II Ky:tä, jotka rahoittavat vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen omistajuus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahastojen sijoittajapohja muodostuu sekä suomalaisesta että kansainvälisestä institutionaalisesta sijoittajakunnasta. juuripartners.fi

Subway®
Subway on yksi maailman suurimmista pikaruokaravintolabrändeistä, ja se tarjoilee päivittäin miljoonille vieraille yli 100 maassa ja yli 37 000 ravintolassa tilauksesta laadukkaista ja raikkaista raaka-aineista valmistettuja voileipiä, wrappeja ja salaatteja. Suomessa on 180 ravintolaa eri puolilla maata. Subwayn ravintoloita omistavat ja ylläpitävät Subwayn franchise-yrittäjät – yli 20 000 omistautunutta yrittäjää käsittävä verkosto – jotka ovat sitoutuneet tarjoamaan parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen omilla paikkakunnillaan. Subway® on Subway IP LLC:n omistama tavaramerkki. © 2022 Subway IP LLC