Postin Lempäälän ja Vantaan elintarvikkeiden lämpötilasäädelty kuljetusliiketoiminta Esa Kuokka Oy:lle

Strateginen yritysosto Esa Kuokka Oy:lle

Posti Oy ja Esa Kuokka Oy ovat 30.9.2019 allekirjoittaneet liiketoimintakauppasopimuksen, jolla Posti myy Lempäälässä elintarvikkeiden lämpötilasäädellyn kuljetus- ja terminaaliliiketoiminnan sekä Vantaan Tahkotiellä elintarvikkeiden lämpötilasäädellyn kuljetus- ja varastoliiketoiminnan. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.
Kaupan täytäntöönpano tapahtuu 1.11.2019, jolloin palveluja tuottavat Postin elintarvikelogistiikan työntekijät Lempäälässä ja Vantaalla siirtyvät Esa Kuokka Oy:lle vanhoina työntekijöinä.

Asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan

Postilta siirtyvien asiakkaiden sopimusten mukainen lämpötilasäädelty elintarvikkeiden varastointi Lempäälässä ja Vantaan Tahkotiellä samoin kuin Postin elintarvikelogistiikan kuljetuskumppanuudet Lempäälässä ja Vantaalla siirtyvät Esa Kuokka Oy:lle liiketoimintakaupan täytäntöönpanon yhteydessä.
Sopimuksella ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin Lempäälässä tai Vantaalla. Myös Posti jatkaa Lempäälässä elintarvikkeiden varastoliiketoiminnassa.
”Meille liiketoimintakauppa mahdollistaa entistä laajemman palveluvalikoiman tarjoamisen myös Tampereen talousalueella” kertoo Esa Kuokka Oy:n toimitusjohtaja Jani Närhi ”toteutamme samalla strategiaamme; jatkossa pystymme tarjoamaan entistä useammalle asiakkaalle koko elintarvikelogistiikan palveluketjun aina tuottajalta ravintolaan tai kauppaan saakka”, Närhi jatkaa. ”Perheyrityksenä ja vahvat arvot omaavana yrityksenä meille on erityisen tärkeää olla Kylmästi Paras kumppani niin nykyisille kuin myös tämän kaupan myötä meille mahdollisesti siirtyville uusille asiakkaille.”

Tietoa Esa Kuokka Oy:stä

Esa Kuokka Oy on vuonna 1993 perustettu Kylmästi Paras logistiikkayhtiö, joka tarjoaa lämpötilahallittua logistiikkaa valtakunnallisesti. Yrityksen liikevaihto on 22 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 250 henkilöä yhteistyökumppanit mukaan lukien. Esa Kuokka Oy:n toiminnan peruskivenä on #arkivastuu:
Kylmästi Paras tapa pitää huolta niin asiakkaista, ympäristöstä, kumppaneista kuin henkilöstöstä.

 

Lisätietoja:
Minna Lindeqvist
operatiivinen johtaja
Esa Kuokka Oy
p. 040 650 1262